Gulvafslibning

 Gulvafslibning bør udføres af professionelle gulvslibere. Gulvafslibning er ikke blot gulvafslibning.

 

Hvorfor Gulvafslibning i Jylland og på fyn

Mange har igennem tiden forsøgt sig med at udføre gulvafslibning i Jylland og på Fyn hjemme hos sig selv. Det er bestemt ikke umuligt, men i rigtig mange tilfælde går det ofte meget galt når man udføre gulvafslibning i hjemmet. I nogen tilfælde er det en handymand som har besluttet sig for at afslibe sit trægulv selv, og i andre tilfælde er det simpelthen et spørgsmål om økonomi, at man vælger at udføre gulvafslibning hjemme hos sig selv. Fælles for dem er at de er nød til at leje deres udstyr i forbindelse med gulvafslibning, hos en tømmerhandel og lignende, men ofte er projektet dømt til at mislykkedes. Selv ikke en professionel gulvsliber vil have en chance hvis hans udstyr ikke er 100 procent i orden. Forskellen er ofte at han opdager der er noget galt, imens private som udfører det selv sagtens kan risikere at ødelægge deres trægulv i forbindelse med gulvafslibning i hjemmet.

 

Dette skyldes at bla. At det er begrænset hvor mange gange man kan afslibe et trægulv. Dels kan der være så lidt træ tilbage at gulvafslibning af gulvet vil være direkte uansvarligt da gulvet vil flække. Den største kilde til et mislykket forsøg i hjemmet er faktisk at man bruger noget udstyr som er dårligt vedligeholdt, til gulvafslibning som er blevet lejet.

 

Gulvafslibning udført af gulvsliber.

 

Ved gulvafslibning udført af en gulvsliber får man en stor erfaring, samt hvis man vælger en seriøs gulvafsliber, de bedst testede produkter på markedet, ind i sit hjem. Det er utroligt vigtigt at man kan vurdere hvor meget man skal høvle af trægulvet i forbindelse med gulvafslibning. For lidt så vil gulvet være meget ujævnt. For meget kan man risikere at flække, trægulvet så det går i stykker. Samtidig risikere man, at ved at have taget for meget af trægulvet at det ikke vil blive muligt senere at afslibe gulvet på et andet tidspunkt. Gulvafslibning er både hårdt for gulvet samt kan støve utrolig meget.  Bruger man noget lejet udstyr er det utrolig vigtigt at man husker at skærme alt til da støvet som ofte kan være mikrostøv vil være overalt, og kræver en ordentlig gang hovedrengøring efter at man har udført gulvafslibning hos sig selv.

 

Støvfri gulvafslibning

 

 Støv og støj har i mange år været de største gener i forbindelse med gulvafslibning. Støvet er både et gene når man udføre gulvafslibningen og efterfølgende kan det være i lokalet samt tilstødende lokaler i lang tid med mindre man har investeret i professionelt udstyr til gulvafslibning. Skal det være støvfrit kræver det yderligere investeringer samt markante ændringer af procedure som tager lang tid at lære. Det er vi hos Bjørns Overfladebehandling specialister i.